Чiп i Дейл
Онлайн сервiс допомоги студентам
Графік роботи - Відкрито завжди

Як писати есе з англійської мови

blog item image
15029

У мережі Інтернет існує незліченна кількість прикладів есе англійською мовою. Їх можна завантажити з безлічі ресурсів, зробивши це в кілька кліків. Але такий алгоритм суперечить самій суті есе. Найкраще покладатися на власні сили при написанні і скористатися нашими лайфхаками.

Нижче ви дізнаєтеся, як краще підібрати тему для есе англійською, якої структури краще дотримуватися, і що робити, якщо в голову не лізуть потрібні думки.

Зміст статті:

  1. Як наявність теми для есе з англійської мови впливає на підготовку до написання
  2. Cтруктура есе англійською мовою
  3. Правила написання есе на англійській мові
  4. Чого НЕ потрібно робити при написанні тексту
  5. Висновок

Як наявність теми для есе з англійської мови впливає на підготовку до написання

У есе є одне велика перевага – до нього практично немає вимог. Це стосується як оформлення, так і наповнення. Адже воно, по своїй суті, є викладом думок автора щодо конкретної теми або кількох тем.

Але навіть в цьому фактично вільному полі для письма є деякі рекомендації, яких варто дотримуватися під час написання есе англійською мовою. Вони здатні допомогти мислити в правильному напрямку, і, в результаті, здати викладачеві гідну роботу.

Насамперед потрібно визначитися з темою написання. Якщо вона вже була вказана раніше в університеті, то це і плюс і мінус одночасно. Плюс в тому, що вже можна чітко зрозуміти про що буде йти мова в самому тексті і почати збирати необхідну інформацію. Мінус же полягає в тому, що вже не існує простору для вибору тематики і самостійного рішення. Обидва варіанти мають місце бути. Розглянемо їх докладніше.

При першому варіанті розвитку подій, у вас є можливість вільного вибору напрямку думок. Адже можна придумати тему самостійно, або ж звернутися до джерел натхнення по типу Google або YouTube. Але ми рекомендуємо знайти тематику всередині себе. Адже тільки так у вас вийде по-справжньому якісне есе з англійської. Тому що ця тема буде дійсно вас хвилювати і вам захочеться висловитися з даного приводу.

Але при другому варіанті (коли тема есе вже визначена) теж є простір для власної думки. Можливо бажання викладати думки саме по цій темі не на всі 100% сильне, зате не потрібно морочитися і придумувати велосипед. Залишилося тільки гарненько дослідити проблематику і почати писати.

Cтруктура есе англійською мовою

Перед тим як починати, ми пропонуємо вам просту пораду: напишіть план. Це може бути коротенька, але чітко структурована частина тексту. Найкраще написати по одному реченню на кожен абзац і потім розширювати думку по ходу справи. Принаймні, автори сервісу допомоги студентам Чіп і Дейл користуються цим методом на постійній основі.

Зазвичай в структурі есе з англійської мови повинні бути такі три простих елементи:

  • вступ (introduction);
  • параграфи з текстом (body paragraphs);
  • висновок (conclusion).

Вступ. Отже, в першу чергу зробіть гарний вступ. Його сила полягає в тому, щоб своїми словами, без змін теми, розповісти про задану проблему. Для цього можна використовувати такий прийом як перефразування (paraphrasing). Воно дозволить зробити текст більш цікавим і менш нудним.

У цій частині роботи також можете застосовувати синоніми. Наприклад, ви берете тему Students education is the most valuable thing for a modern world. В цьому випадку пропонуємо такі варіанти синонімів вже на рівні теми:

  1. Valuable має те ж значення що й important, major, significant.
  2. Thing можна замінити на factor, aspect, element.
  3. Modern легко змінюється на contemporary, current, present.
  4. World може стати globe, planet, earth.

Основна частина. Далі потрібно плавно перейти до основної частини тексту. У ній намагайтеся максимально лаконічно і без зайвих слів висловлювати свою точку зору. Можна наводити цитати, показувати приклади, моделювати ситуації або ж ділитися власними спостереженнями.

Як правило, щоб написати круте есе англійською потрібно не боятися вставляти в текст прямі питання які ви задавали собі по ходу написання. Тобто це може бути ціла фраза на кшталт: Why author decided to write about it? Who could change the situation now? Наповнюйте і розвивайте основні думки по максимуму, вдавайтеся до порівнянь і суперечностей, якщо це доречно.

Висновок. У цьому блоці роботи, важливим моментом є підкреслити читачеві свої головні аргументи. Також можна звернути його увагу на інші питання, дотичні з основною темою есе англійською. У найпростішому варіанті можна просто узагальнити написані раніше написані рядки тексту.

Правила написання есе на англійській мові

Безумовно, грамотний вибір теми роботи і дотримання її структури – дуже потрібні для крутого есе. Але вони не мають сенсу, якщо його текст буде містити купу помилок або нудних і банальних фраз. Тому, важливо наповнити саме тіло роботи якомога більшою кількістю синонімів, вступних слів і фразових прийменників, зрозуміло що в рамках здорового глузду. А тепер детальніше.

Вступні слова для есе англійською

Цей вид граматичних конструкцій здатний збагатити ваш текст і надати йому кращої читабельності. Нижче наведемо табличку, де будуть вказані приклади таких слів англійською з їх перекладом українською мовою і місця в реченні для їх кращого використання.

Англійською Українською Де краще використовувати

In other words

Іншими словами

На початку чи в кінці

речення

To put another way   Кажучи інакше

На початку речення, щоб

висловити думку інакше

Moreover Більше того

В середині речення для

підкреслення думки

Likewise Також

В будь-якій частині речення 

де це доречно

However Однак

В будь-якій частині речення 

де це доречно

On the other hand З іншого боку

На початку речення перед

протилежною думкою

By contrast  За контрастом (навпаки)

В середині чи

на початку речення

Користуючись словами з цієї таблички, можна урізноманітнити свій текст до такої міри, що викладач буде цитувати вас  подальшому. Але для цього потрібно дотримуватися ще кількох корисних хитрощів. Вони будуть розкриті далі в нашій статті.

Зокрема, вам потрібно уникати нудних слів (very, a lot, so, but). Перенасичення тексту цими словами, призводить до поганого післясмаку від читання роботи. Урізноманітніть вашу мову і почніть з синонімів і взаємозамінних слів. Складіть для себе список фраз які можна використовувати замість цих, давно вже заїжджених. До речі, коли в голову не лізуть потрібні думки, то ми радимо використовувати словник синонімів Thesaurus. Він відмінний помічник наших авторів,  тож і вам він може стати в нагоді.

Ще одна фішка до якої можна вдатися – показати своє есе комусь після його написання. Бажано людині зі знанням англійської не гірше вашого 😃. Після чого запитати у неї про враження: що сподобалося / не сподобалося, які є пропозиції. Таким чином, ви зможете дізнатися наскільки легко воно читається, плюс почуєте можливості для вдосконалення.

Якщо ж ви перфекціоніст, і вас не покидає думка про те як правильно писати есе англійською, тоді є остання на сьогодні деталь. Це спосіб дізнатися чи вдалося передати потрібну думку в тексті есе. Рецепт простий: беремо все ту ж людину (або вже іншу), і розповідаємо їй про те, що ви написали. Під час цього, вона може слухати з листком і ручкою, щоб записати ваші ключові думки й вирази.

Потім даєте їй перечитати вашу працю і зіставити із фразами на листочку. Іноді, це дуже сильно допомагає визначити яку думку вдалося донести, а яку ви лише вважали що донесли. Але насправді читач її не зрозумів, і без вашої допомоги йому не вловити всієї суті. Таким чином, у вас буде можливість перефразувати або доповнити деякі аспекти еcсе перед його фінальною демонстрацією представникам університету.

Чого НЕ потрібно робити при написанні тексту есе англійською

На нашу думку, гарне есе повністю вичерпує проблематику його теми. Тобто автор може настільки сильно заглибитися в суть питання, що витягне звідти щось абсолютно нове для всіх його читачів. Природно, що такі роботи не пишуться за 5 хвилин і вимагають гарної підготовки. Але далеко не всі студенти дотримуються цієї логіки і платять за це як мінімум своєю оцінкою.

У цьому блоці, ми вирішили зібрати список з найбільш небажаних дій, які здатні привести до незадовільної оцінки.

  1. Завантажити есе з англійської мови з інтернету. Це може бути першою думкою майже кожного студента, але вона погана. Чужу роботу викладач фактично завжди відрізнить від вашої власної. Для цього у нього є досвід спілкування з вам, роки викладання за спиною і програма антиплагіату.
  2. Намагатися перехитрити антиплагіат і робити заміну символів або додавати невидимі знаки. Цей трюк теж легко перевірить досвідчений викладач, так що краще з цим не гратися.
  3. Не слідувати вимогам університету. Наприклад, зробити набагато менший обсяг ніж було потрібно, або зробити з есе суцільний цитатник.
  4. Написати есе з англійської мови на зовсім іншу тему. З цим теж не варто експериментувати. Адже сподіватися, що викладач прочитає перші 2 абзаци та йому цього буде досить – невдала витівка. Есе це той документ, який вони читають із задоволенням, тому що він найменш нудний з усіх студентських робіт.
  5. Здати безграмотну роботу. Бідність словникового запасу, пунктуаційні помилки, неправильне використання англійських часів – всі ці фактори неминуче приведуть до фіаско. Вдосконалюйте свою англійську регулярно і впораєтеся з цим завданням без проблем.

Висновок

З цієї статті можемо зробити висновок, що найкраще готуватися до написання есе з англійської мови заздалегідь, а не за день до здачі. Оскільки якісний текст вимагає особливої ​​підготовки при передачі думок. Користуючись вищеописаними прийомами, вам вдасться створити відмінний текст як за структурою, так і за змістом.

Але якщо у вас немає часу чи бажання розбиратися в тонкощах, і ви хочете отримати відразу готове есе англійською, то можете замовити його у нас за кілька хвилин. Автори сервісу Чіп і Дейл не підведуть і зроблять відмінне авторське есе англійською мовою

17.03.21
15 хв
80384
Як оформити курсову роботу

Якщо ви шукаєте як оформити курсову роботу, то це стаття покаже вам загальні принципи оформлення кожного пункту курсової. Стаття написана нашими авторами.

27.09.21
18 хв
61423
Як оформити список використаних джерел

У цій статті розглянуті різні стандарти оформлення літератури в Україні, які є актуальними зараз, в 2021 році. Стаття написана практикуючим автором.

07.04.21
15 хв
30081
Оформлення дипломної роботи

Якщо студент шукає інформацію, то він її обов'язково знайде, але як оформити цю інформацію? У цій статті Чіп і Дейл розкажуть як оформити дипломну роботу за допомогою текстового редактора Word.

1 2 3 4