Чiп i Дейл
Онлайн сервiс допомоги студентам
Графік роботи - Відкрито завжди

Оформлення дипломної роботи

blog item image
28685

Ця стаття повністю присвячена тому, як своїми руками зробити курсову або дипломну, правильно оформленою і написаною, згідно методички, або, простіше кажучи, по ДСТУ.

Про те, як оформити дипломну роботу може розповісти тільки викладач, або методичка з оформлення дипломної роботи.

P.S .: або я: D

Зміст статті:

  1. Дипломна робота створення: поля, інтервал, шрифт
  2. Вимоги до дипломної роботи: вирівнювання і як починати текст з нової сторінки
  3. Як створювати таблиці і рисунки в дипломній роботі
  4. Як вставити нумерацію в дипломну роботу
  5. Список літератури для дипломної роботи: як заощадити 60 хвилин
  6. Зміст дипломної роботи: як зробити його автоматичним

Дипломна робота створення: поля, інтервал, шрифт

Створення дипломної роботи — це процес, якому не навчишся за 1 хвилину. Але можна навчитися за 15 хвилин! Саме стільки часу вам знадобиться, щоб прочитати цю статтю і навчитися всьому, що вміємо ми.

Поля дипломної роботи

ПОЛЯ. Вимоги до дипломної роботи завжди чітко вказують яким повинно бути оформлення.

Щоб налаштувати оформлення полів в документі Word, потрібно зайти в Макет-Поля-Настроювані поля.

Після цього, ви можете задати потрібні вам поля в новому вікні, згідно з тими, які прописані у ВАШІЙ методичці. В методичці поля завжди пишуться в міліметрах, у вікні будуть сантиметри!

Якщо все це здається вам дуже складним, то ви можете замовити дипломну роботу у наших фахівців.

Дипломна робота: шрифт і інтервал

ШРИФТ. Базові речі для будь-якої студентської роботи, крім тез і статей це виставити шрифт (кегль) 14 і встановити його Times New Roman.

Назви розділів і підрозділів повинні бути оформлені теж згідно методички. Найчастіше їх завжди виділяють жирним шрифтом панель шрифту.

ІНТЕРВАЛИ. Інтервал позначає пусте місце між рядків. Для багатьох робіт стандартом є інтервал 1,5. Але краще подивитися в методичці, звичайно ж.

Дуже важливо! - Потрібно стежити, щоб в тексті не було інтервалів після абзаців. Вони створюють розриви між абзацами, через які документ буде оформлений не за правилами. Потрібно просто виділити потрібні абзаци і як на скрині видалити інтервал.

Вимоги до дипломної роботи: вирівнювання і як починати текст з нової сторінки

ВИРІВНЮВАННЯ. Отже, вирівнювання тексту – це дуже просто і дуже важливо. Основний текст потрібно завжди вирівнювати по ширині, текст розділів дипломної роботи завжди буде по центру, а текст підрозділів завжди по ширині, але з абзацу (відступ від лівого краю 1,25).

Як створювати таблиці і рисунки в дипломній роботі
 

ТАБЛИЦІ. Для того, щоб створити таблицю в дипломній роботі потрібно клікнути на місце в документі, перейти у вкладку Вставка - Таблиця - вибрати розмірність своєї таблиці. Стандарти оформлення дипломної роботи по дсту позначають те, як вона повинна виглядати.

Редагувати таблиці теж досить просто. Щоб писати текст, потрібно клікати на конкретну комірку та вводити його там. Текст або цифри в комірках теж потрібно вирівнювати: по центру - основне тіло таблиці, по центру - змісту колонок, по лівому краю перший стовпець, якщо там теж текст.

Щоб видалити комірки або додати нові, можна просто виділити потрібний діапазон і кнопкою Backspace на клавіатурі видалити, або навести курсор на кут таблиці та натиснути «+», щоб додати.

Можливо також змінити лінію в границі на більш жирну, щоб виділити якийсь рядок чи елемент, але для цього вам потрібно зайти в налаштування границь.

Далі ви отримаєте ось таке вікно, в якому зможете детально налаштувати границі для всієї таблиці, або для конкретного діапазону в ній.

Зразок оформлення дипломної роботи можна так само побачити на наших сторінках тут і тут.

РИСУНКИ. Щоб додати рисунок в дипломну роботу вам потрібно його створити. Рисунком може бути будь-який графік або діаграма. Також це може бути SmartArt – готовий шаблон для створення рисунку в документі. Для цього потрібно натиснути Вставка - Діаграма і вибрати те, що вам потрібно.

Після вставки вам потрібно наповнити графік або діаграму статистичними даними і отримати необхідний результат.

А щоб редагувати вже створений рисунок досить просто натиснути на нього правою кнопкою мишки і вибрати «Змінити дані». Результатом буде нове вікно де можна змінити назви або цифри, додати чи видалити нові дані.

Як вставити нумерацію в дипломну роботу

НУМЕРАЦІЯ СТОРІНОК. У методичці зазвичай написано, що нумерація сторінок повинна бути в якомусь кутку і перша сторінка не нумерується. Зробити це досить просто. Вставка- Номер сторінки - Вгорі сторінки- (вибираємо зліва, по центру, справа) - Особливий колонтитул для 1 сторінки.

Якщо хочете подивитися з яких частин складається курсова і як правильно її писати, то у нас з цього приводу є ціла стаття.

Список літератури для дипломної роботи: як заощадити 60 хвилин

Щоб правильно оформити список літератури в дипломній роботі, потрібно в першу чергу подивитися методичку. Саме так зазначені дсту оформлення дипломної роботи.

Наші автори користуються невеликим трюком, який економить час при написанні роботи.

ПЕРШИЙ КРОК. Ми робимо список джерел в форматі нумерованого списку (1,2,3 ..)

ДРУГИЙ КРОК. Коли потрібно залишити посилання в дипломній роботі на джерело, ми робимо це за допомогою інструменту Посилання - Перехресне посилання. У потрібному місці, а саме після першої квадратної дужки, вам необхідно клікнути, щоб посилання додалось саме в це місце.

Після чого залишається лише вибрати на яке джерело ви хочете посилатися.

ТРЕТІЙ КРОК. Сенс такого алгоритму розставляння посилань на джерела полягає в тому, що ви зможете потім в самому кінці впорядкувати список за алфавітом, або як ще вам потрібно, а в тексті всі залишені посилання оновляться після того, як ви виділите весь текст за допомогою Ctrl + A і після натискання клавіші F9.

Якщо такий варіант розставляння джерел здався вам занадто складним, то можете звертатися до нас, для цього залиште заявку на цій сторінці, і ми вам відповімо протягом 10 хвилин.

Зміст дипломної роботи: як зробити його автоматичним

Щоб зрозуміти, як оформити зміст дипломної роботи вам не потрібно бути генієм. Для цього вже давно придуманий дуже простий алгоритм, який за 3 хвилини допоможе вам зробити автоматичний зміст, де сторінки будуть оновлюватися без проставлення цифр вручну.

Щоб зробити автоматичний зміст в дипломній роботі вам потрібно зрозуміти, що буде в нього входити. Складовими частинами буде: ВСТУП, РОЗДІЛ 1 (глава 1), всі підрозділи, РОЗДІЛ 2, всі підрозділи, ВИСНОВКИ, СПИСОК ДЖЕРЕЛ, ДОДАТКИ. Ці складові є заголовками вашої дипломної роботи і повинні бути винесені в зміст.

ПЕРШИЙ КРОК. Першим кроком буде розставляння посилань на зміст: Посилання - Додати текст - Рівень 1 (для підпунктів 1.1 - рівень 2). Зміст може змінювати оформлення, тому знову робіть його потрібним вам шрифтом, міняйте колір на чорний і видаляйте інтервали.

ДРУГИЙ КРОК. Після того як ви розставили всі заголовки по дипломній роботі, ви побачите їх зліва від основного тіла документу.

Потім переходите туди, де вам потрібно вставити зміст – зазвичай це 2-3 сторінка, натискайте на місце, де воно буде і переходите у вкладку Посилання- Заголовок- Автоматичний зміст.

Після того, як ви отримали результат, ви повинні видалити слово «зміст», виділити весь зміст і привести його до того оформлення, яке вам потрібно. Якщо вам раптом потрібно оновити сторінки, то потрібно натиснути на тіло змісту, далі вибрати «Оновити таблицю» і потім «Оновити тільки номери сторінок».

Оформлення дипломної роботи по дсту займає не так багато часу, як вам могло здатися. Оволодівши навичками створювати правильне оформлення ви почнете значно економити час в процесі роботи з програмою Word. Так само ваша дипломна буде виглядати краще, ніж у одногрупників та викладачі не будуть чіплятися до неї надто сильно.

Зразок оформлень дипломної роботи ви можете попросити у нашого менеджера, для цього просто відправте заявку або напишіть нам тут.

ЯКЩО ЦЕ ВСЕ ДУЖЕ СКЛАДНО. Тоді просто замовте дипломну роботу у нас і відпочивайте 😊

 

 

 

 

17.03.21
15 хв
77510
Як оформити курсову роботу

Якщо ви шукаєте як оформити курсову роботу, то це стаття покаже вам загальні принципи оформлення кожного пункту курсової. Стаття написана нашими авторами.

27.09.21
18 хв
58640
Як оформити список використаних джерел

У цій статті розглянуті різні стандарти оформлення літератури в Україні, які є актуальними зараз, в 2021 році. Стаття написана практикуючим автором.

07.04.21
15 хв
28685
Оформлення дипломної роботи

Якщо студент шукає інформацію, то він її обов'язково знайде, але як оформити цю інформацію? У цій статті Чіп і Дейл розкажуть як оформити дипломну роботу за допомогою текстового редактора Word.

1 2 3 4