Чiп i Дейл
Онлайн сервiс допомоги студентам
Графік роботи - Відкрито завжди

Перевірка курсової на унікальність - що і як

blog item image
22459

КНУ ім. Шевченка, КПІ ім. Сікорського, НАУ, НПУ ім. М.П. Драгоманова, ЛНУ ім. І. Франка, КНЕУ, КНТЕУ, КНЛУ, КНУБА, ХНУ, ЛПІ, ХПІ, ВДПУ, ОЕНУ і багато інших - для всіх цих університетів ми вже виконували роботи і знаємо на який антиплагіат вони можуть перевірити ваш текст на унікальність.

Зараз я розповім вам, що не сподобається вашому науковому керівнику в курсовій, дипломній, дисертації, тезах або статті. Курсова або дипломна роботи завжди складаються з теоретично-аналітичної частини, тому ця стаття буде актуальна абсолютно кожному.

Що вважається плагіатом?

Почнемо з того, що брати інформацію з чужих робіт можна і ПОТРІБНО! Величезна частина будь-якої наукової роботи - це аналіз і демонстрація вже готових наукових праць по вашій темі. Але для захисту авторських прав (так, їх хтось все-таки захищає) було придумано оформлення джерел або літератури, яку ви використовували для написання. Більш того, в кожній роботі є ще і певна кількість робіт, які обов'язково потрібно використовувати. У курсових це зазвичай не менше 20-30, а в дипломних від 40-50. Виникає питання, як брати інформацію, щоб вона не вважалася плагіатом?

З досвіду нашого сервісу я можу сказати, що викладачі багато випадків трактують як порушення авторських прав, тобто плагіат. Розглянемо кілька випадків:

- ви взяли шматок чужої роботи і просто скопіювали в свою, при цьому так само вставили список чужої літератури, не змінюючи посилання на джерела.

- був використаний «шматок» чужої роботи взагалі без посилань в тексті;

- ви взяли кілька абзаців з різних наукових робіт, а приділити увагу тому, як оформити список літератури забули, через що програма не зможе зрозуміти, що ви цитуєте, а не крадете і забракує виконану наукову працю;

Простіше розповісти, що робити, щоб ви пройшли перевірку на унікальність.

До речі, ми запустили курс, на якому будемо навчати студентів абсолютно за всіма спеціальностями, якщо зацікавився і хочеш, щоб тобі допомогли розібратися і закріпили за тобою куратора, то клацай на банер.

Як перевірити курсову на унікальність?

Перевірку унікальності курсової здійснює спеціальна програма, яка в кінцевому результаті завжди покаже ваш % унікальності і видасть звіт у вигляді файлу, на якому буде простежуватися звідки взято текст. А як виявилося така програма не одна, та у них ще й різні алгоритми. Зазвичай стандартом для курсової роботи є 50%.

Перевірка курсової на антиплагіат завжди складається з декількох простих етапів:

  1. Необхідно дізнатися скільки відсотків унікальності має бути і якою програмою виконувати перевірку;
  2. скачати її з потрібного ресурсу, при потребі увійти в обліковий запис
  3. закинути файл на перевірку, дочекатися результату.

Детальніше про вибір потрібного антиплагіату читайте тут.

Як перевірити на антиплагіат дипломну роботу?

kak_proverit_na_antiplagiat_diplomnuju_raboty.Унікальність дипломної роботи не відрізняється багатьом від курсової. Хіба що вимогами вище і потрібно ще до початку роботи уточнити, який відсоток унікальності потрібен, а то викладачі часто про це мовчать. Зазвичай все вимагають 70-80% унікальності. Щоб перевірити дипломну на антиплагіат вам потрібно встановити програму, закинути тут файл з текстом, отримати результат.

Не забувайте, що правильно оформлення списку літератури дуже сильно впливає на якість унікальності в дипломній роботі!

 

 

Яку програму вибрати для перевірки?

Унікальність курсової чи дипломної роботи можна показувати по-різному і залежить це від вибору програми-антиплагіату. У кожної програми є свої сильний і слабкі сторони, ми ж спробуємо розкрити їх і по простому описати алгоритми виконання перевірки.

Всього в Україні використовується близько 5-6 сервісів перевірки на унікальність і з кожним роком ця тенденція йде від програм, які можна обдурити до якісніших засобів контролю за авторськими правами. Якщо в 2014 році все щосили користувалися сервісами Антиплагіат.ру, text.ru, Advego Plagiatus, то в 2021 багато університетів перейшли до таких сервісів як: eTXT, Unicheck, StrikePlagitarism. Розповімо докладніше про кожен з них:

Антиплагіат Unicheck

Unicheck – це сервіс перевірки академічних, тобто ваших курсових та дипломних, робіт на антиплагіат. Компанія базується в Каліфорнії та просуває свій продукт 3 мовами. Для студента цей антиплагіат я називаю помірно жахливим, бо він бачить все і його неможливо обманути 😊

МІНУСИ UNICHECK для студента:

  • неможливо обманути заміною символів, вставленням прозорих символів та іншими шантажними методами, які ми категорично не рекомендуємо!
  • покаже звідти ви взяли цей текст, дасть на нього посилання і не дай Бог ти не поставив десь посилання чи цитату :D
  • вимагає дуже точного виконання щодо сучасних методів оформлення літератури – APA, Chicago, ДСТУ 8302:2015.
  • вартість – 10 доларів за 50 сторінок

Інтерфейс антиплагіату Unicheck  фото

ПЛЮСИ UNICHECK:

  •  якщо ви правильно поставили джерело згідно стандарту, вірно оформили цитату, то за плагіат це сприйматися не буде, бо є окремий граф – цитування. Ця функція відсутня в інших антиплагіатах;
  • можна рерайтити текст
  • простий у використанні

Антиплагіат eTXT

Антиплагіат eTXT(друга назва Antiplagitarism.NET) – це найякісніший із доступних безкоштовних сервісів антиплагіатів. Його потрібно завантажити та налаштувати, після чого завантажити текст роботи, або документі отримати відсоток унікальності вашої роботи.

Зовнішній вигляд антиплагіату еТХТ

МІНУСИ ETXT:

  • Цьому антиплагіату байдуже на посилання, чи їх відсутність, він кожен скопійований абзац покаже як плагіат, через поганий алгоритм;
  • Цей антиплагіат також неможливо обманути бо у звіті завжди буде показано метод яким ви намагаєтесь це зробити;

ПЛЮСИ ETXT:

  • Безкоштовний;
  • Рерайт допустимий та бажаний
  • Не розпізнає переклад з інших мов, в тому числі з російської.

Антиплагіат StrikePlagitarism

Цей антиплагіат створений польською компанією і відомий тим, що має 4 коефіцієнти після перевірки тексту курсової чи дипломної роботи. Зазвчичай викладачі просять хоча б перші два коефіцієнти, бо виконати унікально роботу з 3 майже неможливо, тоді її потрібно писати повністю власними словами, даючи огляд на кожне джерело і власну наукову думку. Наявний сервіс є достатньо популярним в Україні для наукових конференції при перевірці тез та статей.

Зовнішній вигляд StrikePlagitarism фото

МІНУСИ STRIKEPLAGITARISM

  • 1 коефіцієнт показує унікальність при перевірці алгоритмом кожних п’яти слів як речення, тобто якщо ви будете змінювати закінчення в словах або міняти їх місцями, він це помітить і забракує.
  • 2 коефіцієнт робить теж саме, але вже в контексті кожних 25 слів, що ще більше полишає вас шансів на успіх, бо це зазвичай 1 абзац.
  • 3 коефіцієнт покаже теж саме з 8 словами.
  • 4 коефіцієнт покаже кількість цитат
  • Вартість – за нашим досвідом – від 500 до 1000 грн за одну курсову або дипломну роботу.

Вартість StrikePlagitarism фото

ПЛЮСІВ у ньому ми не знайшли, адже вважаємо його складним як для студентів так і для викладачів і надзвичайно дорогим. Підійде для написання дисертацій та статей, при можливості запропонуйте його Киві 😊

Як підвищити унікальність тексту у вашій роботі?

Багато хто задається питанням як же підвищити унікальність курсової роботи безкоштовно. Моя відповідь проста - тільки своїми руками. Для студентів наші автори можуть порадити кілька способів по підвищенню унікальності дипломної роботи в тому числі.

  1. Це взяти звіт з антиплагіату і провести рерайт. Багатьом здається, що це важко, а потрібно просто вимкнути музику, налаштуватися і переписати сторінок 5 своїми словами. При старанності на це піде 2-3 години.
  2. Якщо антиплагіат дозволяє, то перевести потрібний текст з англійської мови - майже завжди цей спосіб працює.
  3. Якщо ваш антиплагіат Unicheck - просто потрібно

Пам'ятайте, щоб якісно підняти унікальність вашої курсової чи дипломної роботи вам потрібно тільки прочитати цю статтю і почати це робити.

 

До слова, ми запустили курс, де ви разом з нами зможете написати курсову роботу на будь-яку тему і пройти антиплагіат, приєднуйтесь.

 

 

 

 

17.03.21
15 хв
77386
Як оформити курсову роботу

Якщо ви шукаєте як оформити курсову роботу, то це стаття покаже вам загальні принципи оформлення кожного пункту курсової. Стаття написана нашими авторами.

27.09.21
18 хв
58491
Як оформити список використаних джерел

У цій статті розглянуті різні стандарти оформлення літератури в Україні, які є актуальними зараз, в 2021 році. Стаття написана практикуючим автором.

07.04.21
15 хв
28610
Оформлення дипломної роботи

Якщо студент шукає інформацію, то він її обов'язково знайде, але як оформити цю інформацію? У цій статті Чіп і Дейл розкажуть як оформити дипломну роботу за допомогою текстового редактора Word.

1 2 3 4