Чiп i Дейл
Онлайн сервiс допомоги студентам
Графік роботи - Відкрито завжди

Перевірка курсової на унікальність - що і як

blog item image
22473

КНУ ім. Шевченка, КПІ ім. Сікорського, НАУ, НПУ ім. М.П. Драгоманова, ЛНУ ім. І. Франка, КНЕУ, КНТЕУ, КНЛУ, КНУБА, ХНУ, ЛПІ, ХПІ, ВДПУ, ОЕНУ і багато інших - для всіх цих університетів ми вже виконували роботи і знаємо на який антиплагіат вони можуть перевірити ваш текст на унікальність.

Зараз я розповім вам, що не сподобається вашому науковому керівнику в курсовій, дипломній, дисертації, тезах або статті. Курсова або дипломна роботи завжди складаються з теоретично-аналітичної частини, тому ця стаття буде актуальна абсолютно кожному.

Що вважається плагіатом?

Почнемо з того, що брати інформацію з чужих робіт можна і ПОТРІБНО! Величезна частина будь-якої наукової роботи - це аналіз і демонстрація вже готових наукових праць по вашій темі. Але для захисту авторських прав (так, їх хтось все-таки захищає) було придумано оформлення джерел або літератури, яку ви використовували для написання. Більш того, в кожній роботі є ще і певна кількість робіт, які обов'язково потрібно використовувати. У курсових це зазвичай не менше 20-30, а в дипломних від 40-50. Виникає питання, як брати інформацію, щоб вона не вважалася плагіатом?

З досвіду нашого сервісу я можу сказати, що викладачі багато випадків трактують як порушення авторських прав, тобто плагіат. Розглянемо кілька випадків:

- ви взяли шматок чужої роботи і просто скопіювали в свою, при цьому так само вставили список чужої літератури, не змінюючи посилання на джерела.

- був використаний «шматок» чужої роботи взагалі без посилань в тексті;

- ви взяли кілька абзаців з різних наукових робіт, а приділити увагу тому, як оформити список літератури забули, через що програма не зможе зрозуміти, що ви цитуєте, а не крадете і забракує виконану наукову працю;

Простіше розповісти, що робити, щоб ви пройшли перевірку на унікальність.

До речі, ми запустили курс, на якому будемо навчати студентів абсолютно за всіма спеціальностями, якщо зацікавився і хочеш, щоб тобі допомогли розібратися і закріпили за тобою куратора, то клацай на банер.

Як перевірити курсову на унікальність?

Перевірку унікальності курсової здійснює спеціальна програма, яка в кінцевому результаті завжди покаже ваш % унікальності і видасть звіт у вигляді файлу, на якому буде простежуватися звідки взято текст. А як виявилося така програма не одна, та у них ще й різні алгоритми. Зазвичай стандартом для курсової роботи є 50%.

Перевірка курсової на антиплагіат завжди складається з декількох простих етапів:

  1. Необхідно дізнатися скільки відсотків унікальності має бути і якою програмою виконувати перевірку;
  2. скачати її з потрібного ресурсу, при потребі увійти в обліковий запис
  3. закинути файл на перевірку, дочекатися результату.

Детальніше про вибір потрібного антиплагіату читайте тут.

Як перевірити на антиплагіат дипломну роботу?

kak_proverit_na_antiplagiat_diplomnuju_raboty.Унікальність дипломної роботи не відрізняється багатьом від курсової. Хіба що вимогами вище і потрібно ще до початку роботи уточнити, який відсоток унікальності потрібен, а то викладачі часто про це мовчать. Зазвичай все вимагають 70-80% унікальності. Щоб перевірити дипломну на антиплагіат вам потрібно встановити програму, закинути тут файл з текстом, отримати результат.

Не забувайте, що правильно оформлення списку літератури дуже сильно впливає на якість унікальності в дипломній роботі!

 

 

Яку програму вибрати для перевірки?

Унікальність курсової чи дипломної роботи можна показувати по-різному і залежить це від вибору програми-антиплагіату. У кожної програми є свої сильний і слабкі сторони, ми ж спробуємо розкрити їх і по простому описати алгоритми виконання перевірки.

Всього в Україні використовується близько 5-6 сервісів перевірки на унікальність і з кожним роком ця тенденція йде від програм, які можна обдурити до якісніших засобів контролю за авторськими правами. Якщо в 2014 році все щосили користувалися сервісами Антиплагіат.ру, text.ru, Advego Plagiatus, то в 2021 багато університетів перейшли до таких сервісів як: eTXT, Unicheck, StrikePlagitarism. Розповімо докладніше про кожен з них:

Антиплагіат Unicheck

Unicheck – це сервіс перевірки академічних, тобто ваших курсових та дипломних, робіт на антиплагіат. Компанія базується в Каліфорнії та просуває свій продукт 3 мовами. Для студента цей антиплагіат я називаю помірно жахливим, бо він бачить все і його неможливо обманути 😊

МІНУСИ UNICHECK для студента:

  • неможливо обманути заміною символів, вставленням прозорих символів та іншими шантажними методами, які ми категорично не рекомендуємо!
  • покаже звідти ви взяли цей текст, дасть на нього посилання і не дай Бог ти не поставив десь посилання чи цитату :D
  • вимагає дуже точного виконання щодо сучасних методів оформлення літератури – APA, Chicago, ДСТУ 8302:2015.
  • вартість – 10 доларів за 50 сторінок

Інтерфейс антиплагіату Unicheck  фото

ПЛЮСИ UNICHECK:

  •  якщо ви правильно поставили джерело згідно стандарту, вірно оформили цитату, то за плагіат це сприйматися не буде, бо є окремий граф – цитування. Ця функція відсутня в інших антиплагіатах;
  • можна рерайтити текст
  • простий у використанні

Антиплагіат eTXT

Антиплагіат eTXT(друга назва Antiplagitarism.NET) – це найякісніший із доступних безкоштовних сервісів антиплагіатів. Його потрібно завантажити та налаштувати, після чого завантажити текст роботи, або документі отримати відсоток унікальності вашої роботи.

Зовнішній вигляд антиплагіату еТХТ

МІНУСИ ETXT:

  • Цьому антиплагіату байдуже на посилання, чи їх відсутність, він кожен скопійований абзац покаже як плагіат, через поганий алгоритм;
  • Цей антиплагіат також неможливо обманути бо у звіті завжди буде показано метод яким ви намагаєтесь це зробити;

ПЛЮСИ ETXT:

  • Безкоштовний;
  • Рерайт допустимий та бажаний
  • Не розпізнає переклад з інших мов, в тому числі з російської.

Антиплагіат StrikePlagitarism

Цей антиплагіат створений польською компанією і відомий тим, що має 4 коефіцієнти після перевірки тексту курсової чи дипломної роботи. Зазвчичай викладачі просять хоча б перші два коефіцієнти, бо виконати унікально роботу з 3 майже неможливо, тоді її потрібно писати повністю власними словами, даючи огляд на кожне джерело і власну наукову думку. Наявний сервіс є достатньо популярним в Україні для наукових конференції при перевірці тез та статей.

Зовнішній вигляд StrikePlagitarism фото

МІНУСИ STRIKEPLAGITARISM

  • 1 коефіцієнт показує унікальність при перевірці алгоритмом кожних п’яти слів як речення, тобто якщо ви будете змінювати закінчення в словах або міняти їх місцями, він це помітить і забракує.
  • 2 коефіцієнт робить теж саме, але вже в контексті кожних 25 слів, що ще більше полишає вас шансів на успіх, бо це зазвичай 1 абзац.
  • 3 коефіцієнт покаже теж саме з 8 словами.
  • 4 коефіцієнт покаже кількість цитат
  • Вартість – за нашим досвідом – від 500 до 1000 грн за одну курсову або дипломну роботу.

Вартість StrikePlagitarism фото

ПЛЮСІВ у ньому ми не знайшли, адже вважаємо його складним як для студентів так і для викладачів і надзвичайно дорогим. Підійде для написання дисертацій та статей, при можливості запропонуйте його Киві 😊

Як підвищити унікальність тексту у вашій роботі?

Багато хто задається питанням як же підвищити унікальність курсової роботи безкоштовно. Моя відповідь проста - тільки своїми руками. Для студентів наші автори можуть порадити кілька способів по підвищенню унікальності дипломної роботи в тому числі.

  1. Це взяти звіт з антиплагіату і провести рерайт. Багатьом здається, що це важко, а потрібно просто вимкнути музику, налаштуватися і переписати сторінок 5 своїми словами. При старанності на це піде 2-3 години.
  2. Якщо антиплагіат дозволяє, то перевести потрібний текст з англійської мови - майже завжди цей спосіб працює.
  3. Якщо ваш антиплагіат Unicheck - просто потрібно

Пам'ятайте, щоб якісно підняти унікальність вашої курсової чи дипломної роботи вам потрібно тільки прочитати цю статтю і почати це робити.

 

До слова, ми запустили курс, де ви разом з нами зможете написати курсову роботу на будь-яку тему і пройти антиплагіат, приєднуйтесь.

 

 

 

 

15.03.21
7 хв
14734
Як писати есе з англійської мови

Есе англійською важко написати без підготовки. Ми вже це чудово знаємо! У цій статті ви дізнаєтеся як це можна зробити максимально якісно.

02.10.21
9 хв
11373
Додатки в дипломній роботі

Додатки до дипломної це теж окреме мистецтво, особливо їх оформлення. Дізнайтеся як прикрасити свою роботу з їх допомогою.

17.09.21
8 хв
10702
Як налаштувати eTXT антиплагіат

Якщо ви студент або автор студентських робіт, який хоче розібратися, як правильно перевіряти курсову, дипломну або будь-яку інші наукові роботи, то ви потрапили в пункт призначення, який створений спеціально для вас.

1 2 3 4