Чiп i Дейл
Онлайн сервiс допомоги студентам
Графік роботи - Відкрито завжди

Як написати висновок до дипломної роботи

blog item image
15773

Якщо ви відкрили цю статтю, то наші вітання, основна робота вже зроблена 💪 Адже ви уже виконали наші рекомендації по створенню якісної дипломної. Але це ще не кінець, адже попереду вас чекає ще одна сходинка – результати дипломної роботи. Однозначно, це важливий елемент, який потрібно зробити відповідально. І ми розповімо далі чому.

А якщо хочете отримати готовий висновок вже зараз, то вам сюди.

Фішка висновків до дипломної

Зараз розповімо, як писати висновок до дипломної роботи. Фішка полягає в тому, що викладачі теж люди і теж бувають ледачими, особливо ті що будуть присутні на захисті вашої роботи. Тому у них є один лайфхак – вони уважно читають тільки вступ (про нього можна почитати тут) і заключну частину. Решту матеріалу лише мигцем переглядають.

Тобто, вони витрачають менше 10 хвилин часу і вже можуть прикинути оцінку для усього вашого матеріалу. Тому вкрай важливо зробити крутий висновок для дипломної роботи. Так ви забезпечите собі гарне перше враження про вашу працю.

До слова, ми запустили курс, де ви разом з нами зможете написати дипломну роботу на будь-яку тему і пройти всі ці етапи, приєднуйтесь.

А тепер трохи детальніше. Давайте відповімо на питання: що потрібно писати у висновку до дипломної роботи? Логічна відповідь – короткий виклад суті вашого документу. Але тут все не так очевидно. Звичайно, в методичних рекомендаціях можна побачити різні формулювання і вимоги до цього пункту роботи. Але ми зійшлися на тому, що майже всі викладачі люблять коли висновок в дипломній роботі має такі параметри:

  1. Відповідність завданням зі вступу. Це обов'язковий пункт на який звертають увагу абсолютно всі викладачі. Щоб зробити це більш організовано, ми рекомендуємо вам скористатися наступною порадою.
  2. Нумерація. Це може здатися неочевидним, але так набагато простіше ознайомитися з матеріалом тому, хто бачить вашу працю вперше. Плюс вам так теж буде легше писати. Адже можна описувати досягнення кожного завдання виходячи з його номеру.
  3. Відсутність води. Пишіть тільки по суті, без теоретичних відступів і тим більше посилань на літературу чи цитат. Тут має бути присутня тільки ваша думка й сухі факти, яких вдалося досягти за час опрацювання матеріалів дипломної.
  4. Аналітика. Якщо в роботі є цифри або інша аналітика – давайте їх теж сюди. Викладачі дуже люблять конкретику, де вони зможуть переглянути дані й зрозуміти суть ваших розрахунків або вашого аналізу даних. Не нехтуйте цим.
  5. Дайте почитати висновок людині, якій ви довіряєте. В ідеалі, щоб ця людина не була поглиблено знайома з темою роботи. Цей метод допоможе перевірити наскільки доступно ви донесли свої думки і чи зрозуміла суть теми з першого прочитання.

І ще одна важлива думка – висновок допоможе вам підготуватися до захисту. Всі ми переживаємо перед важливими подіями і у деяких з нас трапляються провали в пам'яті. Щоб цього уникнути, ми рекомендуємо перед початком захисту перечитати свою заключну частину і все буде окей 😉

Нижче дивіться приклад висновків до дипломної роботи:

 Зразок висновку до дипломної роботи фото

Важливість висновків до розділів дипломної

У цій частині статті ви дізнаєтеся чому висновки до розділу у дипломній роботі це важливо і як вони можуть допомогти. Отже, повертаємося до того, що ваші методичні рекомендації можуть не вимагати цього. Але це не означає, що висновки до розділів це зайва робота. Навпаки, вони допомагають в кінцевому формуванні тексту на захист і в написанні висновків до всього файлу.

Якщо ви почали замислюватися як написати висновки до розділу в дипломній роботі, то у нас є парочка рекомендацій для вас:

  1. Формуйте висновки по ходу написання пунктів розділу. Як ви знаєте, кожен розділ ділиться на 2-3 підрозділи, саме після написання кожного з них ми рекомендуємо написати кілька абзаців для загальних висновків по розділу.
  2. Не копіюйте основний текст. Не можна просто взяти і скопіювати третій, сьомий і десятий абзаци розділу й зліпити з цього висновки. Такий текст по-перше, навряд чи буде мати логічний зв'язок, по-друге, знизить загальну унікальність, а по-третє, легко буде помічений викладачем. Не лінуйтеся і напишіть висновки від себе.
  3. Подумайте про що ваша дипломна і що вона в собі несе. Так вам буде легше написати останній пункт – наприклад: У дипломній роботі була проаналізована економіка Словенії та виявлено, що тенденція її зростання зменшується за останні 5 років на 1,6%. Виявилося, що найкращим методом аналізу економіки був метод порівняння статистики, через який було побудовано кілька графіків кореляції.
  4. Не пишіть що ви робили в роботі. Замість цього подумайте про те, який висновок ви можете зробити про роботу і тему після її завершення.

Якщо будете дотримуватися цих вказівок, то у вас майже немає шансів написати погані висновки до дипломної роботи. А для ще кращого розуміння, пропонуємо подивитися на приклад висновків нижче.

Зразок висновку до розділу дипломної роботи фото

Ми в курсі, що це все може здатися складним. Тому вирішили запустити курс, на якому будемо навчати студентів писати роботи абсолютно за всіма спеціальностями. Якщо зацікавився і хочеш, щоб тобі допомогли розібратися і закріпили за тобою куратора, то клацай на банер.

15.03.21
7 хв
14739
Як писати есе з англійської мови

Есе англійською важко написати без підготовки. Ми вже це чудово знаємо! У цій статті ви дізнаєтеся як це можна зробити максимально якісно.

02.10.21
9 хв
11381
Додатки в дипломній роботі

Додатки до дипломної це теж окреме мистецтво, особливо їх оформлення. Дізнайтеся як прикрасити свою роботу з їх допомогою.

17.09.21
8 хв
10707
Як налаштувати eTXT антиплагіат

Якщо ви студент або автор студентських робіт, який хоче розібратися, як правильно перевіряти курсову, дипломну або будь-яку інші наукові роботи, то ви потрапили в пункт призначення, який створений спеціально для вас.

1 2 3 4